Wednesday 22 June 2016

Κάθε μέρα επιβεβαιώνουμε οτι δεν θέλουμε να αλλάξουμε

Σητεία: αντιδράσεις για τις ηλιοθερμικές μονάδες 

Το πράσινο φως για ακόμα μία βιομηχανικού τύπου εγκατάσταση ΑΠΕ έδωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης για την ανατολική Κρήτη.

Παρά τη σαφή αντίθεση της τοπικής κοινωνίας αλλά και την αντίρρηση της Περιφέρειας Κρήτης για την ανάπτυξη ηλιοθερμικών μονάδων, λόγω των επιβαρυντικών συνεπειών τους για το περιβάλλον και κυρίως λόγω της μεγάλης έκτασης γης που καταλαμβάνουν, ο υπουργός ενέκρινε την πρόταση της κοινοπραξίας των επιχειρήσεων Βαρδινογιάννη (Motor Oil Hellas) και της Nur Energy.

Η απόφαση αφορά την επέκταση της εκδοθείσας άδειας για δημιουργία ηλιοθερμικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη θέση «Πλαγιές Αθερινόλακκου» του Δήμου Σητείας, σε συνολική ισχύ 52 ΜW, από τα 38 που έχουν αδειοδοτηθεί στο παρελθόν (εντός όμως διαφορετικού νομικού πλαισίου για τα μη διασυνδεδεμένα νησιά).

Sunday 19 June 2016

Professional development hours available from HydroVision International 2016

As HydroVision International 2016 approaches, scheduled for July 26-29 in Minneapolis, Minn., at the Minneapolis Convention Center, make sure you take stock of all of its benefits, which includes earning 15 professional development hours (PDH). All full-conference registrants who attend HydroVision International 2016 can receive 15 PDH that are able for use in a variety of applications.

University of Tokyo tests “solar sharing” on sado Island with solar Frontier’s CIS solar panels

Solar Frontier announced today it has provided its CIS solar panels for a “solar sharing” experiment on Sado Island, Niigata Prefecture, Japan.  “Solar sharing” in Japan refers to the practice of using the same plot of land to simultaneously grow crops and generate solar power. In such cases, solar panels are installed high above the crops and spaced further apart than usual, enabling sufficient sunlight to pass through and farmers to work below. This business model has been gradually spreading across Japan, helping farmers earn additional income by selling electricity.

Wednesday 15 June 2016

Δελτίο τύπου - Ελληνική Νανοτεχνολογία SolarSkin - Παρουσίαση στην έκθεση Intersolar 2016

Νανο-τεχνολογία για την προστασία και την αύξηση της απόδοσης των φωτοβολταϊκών πλαισίων.


Η Iris Hellas θα συμμετάσχει στη διεθνή έκθεση φωτοβολταϊκών συστημάτων και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας  IntersolarEurope, η οποία θα λάβει χώρα από 22 έως 24 Ιουνίου 2016, στον εκθεσιακό χώρο Messe Munchen στο Μόναχο της Γερμανίας. Η έκθεση Intersolar Europe αποτελεί την κορυφαία διεθνή εκδήλωση για την παρουσίαση προϊόντων, συστημάτων και λύσεων που απευθύνονται στην αγορά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ειδικότερα των φωτοβολταϊκών και των συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας.
Η Iris Hellas συμμετέχει στην έκθεση με την παρουσίαση του προϊόντος SolarSkin™. Η πατενταρισμένη Ελληνική πρόταση αποτελεί την ιδανική λύση για ιδιοκτήτες, επενδυτές και άλλους μεγάλους παράγοντες της βιομηχανίας  φωτοβολταϊκών και ηλιοθερμικών συστημάτων  τόσο για τη μείωση των απωλειών ενέργειας όσο και για την προστασία των φ/β πλαισίων.
Εύκολο στην εφαρμογή (DIY), φιλικό προς το χρήστη και το περιβάλλον, το SolarSkin™ δίνει ολοκληρωμένες και αξιόπιστες λύσεις για επτά τουλάχιστον χρόνια σε σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι εγκαταστάσεις, όπως  είναι η σκόνη, οι βιομηχανικοί ρύποι, η γύρη, τα περιττώματα των πουλιών, τα χιόνια καθώς και η αναπόφευκτη φθορά του γυαλιού με την πάροδο του χρόνου.

Το SolarSkin:

·                     Θα καθαρίσει το γυαλί σε ποσοστό μεγαλύτερο από 90%, κάνοντάς το σαν καινούριο.
·                     Θα αποκαταστήσει το ανάγλυφο του γυαλιού που έχει φθαρεί με τα χρόνια.
·                     Θα μετατρέψει την επιφάνεια σε αντικολλητική ελαχιστοποιώντας τις επικαθίσεις &   
                       διευκολύνοντας την απομάκρυνσή τους.
·                     Θα μετατρέψει την επιφάνεια σε αυτoκαθαριζόμενη υπό βροχή.
·                     Θα προστατέψει το γυαλί από τις επικαθίσεις και τις φθορές.
·                     Θα ελαχιστοποιήσει το ενεργειακό αποτύπωμα της φ/β εγκατάστασης.

Η λύση SolarSkin™ ενισχύεται από τα προγράμματα ΕΣΠΑ για τις επιχειρήσεις που διαθέτουν φωτοβολταϊκούς σταθμούς.

Η Iris Hellas θα βρίσκεται στο Hall B3, Booth 157. (http://nanoprotect.com )

Για περισσότερες πληροφορίες:

Iris Hellas

Δωδεκανήσου 40, 56728, Θεσσαλονίκη
Τηλ.:  2310  809414

Web: http://nanoprotect.com                                                      

Σαρωτικές ανατροπές στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας την επόμενη δεκαετία - Η επέλαση των ΑΠΕ και η αρχή του τέλους για τα ορυκτά καύσιμα

Μέσα σε λιγότερο από μία δεκαετία η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ορυκτά καύσιμα θα πιάσει «ταβάνι», ενώ από το 2027 η κατασκευή νέων πάρκων αιολικής και ηλιακής ενέργειας θα είναι συχνά φθηνότερη από τη λειτουργία των ήδη υφιστάμενων σταθμών καύσης άνθρακα και φυσικού αερίου, σύμφωνα με όσα προβλέπουν οι αναλυτές του Bloomberg New Energy Finance (BNEF) στην έκθεση « New Energy Outlook 2016» για τις τάσεις στην ηλεκτροπαραγωγή μέχρι το 2040.

Κρήτη: Έκλεψαν πάνω από 1.500 φωτοβολταϊκά για να τα μεταπωλήσουν

Ολοκληρώθηκε μετά από καιρό η υπόθεση κλοπής εκατοντάδων φωτοβολταϊκών πάνελ από επιχείρηση, με την Αστυνομία να συλαμβάνει κατόπιν έρευνας δύο άτομα. Οι αλλεπάλληλες κλοπές έγιναν στην περιοχή της ενδοχώρας του Ηρακλείου στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος, από έναν 43χρονο και έναν 38χρονο.