Tuesday 12 July 2016

Αυξημένες οι τιμές του αργού στις Ασιατικές αγορές

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν σήμερα στις ασιατικές αγορές, καθώς μία διακοπή στα φορτία πετρελαίου στη Βασόρα του Ιράκ, καλλιέργησε τις προϋποθέσεις μείωσης των αποθεμάτων. Ωστόσο, στο γενικότερο επίπεδο οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν χθες γύρω από το χαμηλότερο επίπεδο διμήνου, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να προσδιορίσουν τις ασφαλέστερες επιλογές για τις επενδύσεις των κεφαλαίων τους.
Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent, καταγράφηκαν στα 46,39 δολ. το βαρέλι, αυξημένες κατά 14 σεντς από το τελευταίο κλείσιμο. Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 11 σεντς στα 44,87 δολ. το βαρέλι.

Η αύξηση των τιμών αποδόθηκε στην αναστολή λειτουργίας δύο παροχών φόρτωσης εξαγωγικού πετρελαίου στη Βασόρα, στα νότια του Ιράκ, μετά από τον εντοπισμό διαρροής. Παρά το γεγονός ότι η διαρροή αποκαταστάθηκε στη διάρκεια της νύχτας, το Ιράκ προγραμματίζει τη μείωση των εξαγωγών του από τα λιμάνια του στα νότια της χώρας, από τα 2,99 εκατ. βαρέλια την ημέρα, στα 2,79 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

http://www.energia.gr/article.asp?art_id=106938

No comments: