Friday 27 February 2015

Γαλλία: Ελπίζει για συμφωνία μεταξύ Κύπρου-Total και παραμονή στο οικόπεδο «11»

Την ελπίδα ότι θα επιτευχθεί μια συμφωνία μεταξύ της κυπριακής κυβέρνησης και της πετρελαϊκής Total, γεγονός που επιτρέψει στη εταιρεία να παραμείνει στην κυπριακή ΑΟΖ και να προχωρήσει σε περαιτέρω σεισμικές έρευνες, κυρίως στο θαλάσσιο τεμάχιο «11», εξέφρασε η γαλλική κυβέρνηση δια στόματος του πρέσβη της στην Κύπρο, Ζαν-Λικ Φλορέντ.

Ο πρέσβης της Γαλλίας στην Κύπρο, Ζαν-Λικ Φλορέντ, ερωτηθείς σχετικά με τις διαπραγματεύσεις μετά την απόφαση της εταιρείας να φύγει από την κυπριακή ΑΟΖ, είπε ότι η γαλλική κυβέρνηση είναι απογοητευμένη, όπως είναι και η ίδια η εταιρεία και η κυπριακή κυβέρνηση, λόγω του συμπεράσματος της Total ότι δεν υπάρχει πραγματική προοπτική που να δικαιολογεί τη διεξαγωγή γεωτρήσεων στα τεμάχια «10» και «11».
Μιλώντας στο πλαίσιο άτυπης ενημέρωσης, στο Σπίτι της ΕΕ, στη Λευκωσία, ο κ. Φλορέντ είπε ότι η γαλλική κυβέρνηση δεν συμμετέχει στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις μεταξύ της εταιρείας και του Υπουργείου Ενέργειας. Είπε τέλος ότι σε περίπτωση συμφωνίας, η κατάσταση θα τύχει ξανά αξιολόγησης σε 1 ή 1,5 χρόνο.

http://energypress.gr/news/gallia-elpizei-gia-symfonia-metaxy-kyproy-total-kai-paramoni-sto-oikopedo-11

No comments: