Thursday 26 February 2015

1,2 εκατ. ευρώ ζητά από τη ΔΕΗ ο δήμος Ηρακλείου

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας, διεκδικώντας 1,2 εκατ. ευρώ από τη ΔΕΗ, προσφεύγει ο δήμος Ηρακλείου. Πρόκειται για πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού για την αυθαίρετη κατάληψη και χρήση δημοτικών, κοινόχρηστων χώρων στους οποίους εγκατέστησε στύλους και ΚΑΦΑΟ.
Τα πρόστιμα είχαν επιβληθεί το 2010 και το 2011, καθώς πλέον η ΔΕΗ έπαψε να είναι δημόσια και έτσι να εξαιρείται από το τέλος χρήσης κοινόχρηστων χώρων. Σύμφωνα με το candianews.gr, η διοίκηση της ΔΕΗ προσέφυγε στο Διοικητικό Εφετείο Χανίων και κατάφερε να κερδίσει τη δίκη και την απαλλαγή της από τα τέλη και τα πρόστιμα, καθώς το δικαστήριο ακύρωσε τις σχετικές αποφάσεις του δήμου Ηρακλείου.
Η δημοτική αρχή θεωρώντας ότι η απόφαση του Εφετείου είναι χωρίς επαρκή αιτιολογία και επειδή δεν υπάρχει νομολογία σύμφωνα με την οποία η ΔΕΗ μπορεί να χρησιμοποιεί κατά το δοκούν κοινόχρηστους χώρους, χωρίς άδεια και χωρίς να πληρώνει, αποφάσισε να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, διεκδικώντας το ποσό του 1,2 εκατ. ευρώ.

http://energypress.gr/news/12-ekat-eyro-zita-apo-ti-dei-o-dimos-irakleioy

No comments: