Monday 24 December 2012

Βραβείο εξοικονόμησης ενέργειας για τη schneider electric στα environmental awards 2013

Η Schneider Electric, παγκόσμιος ειδικός στη διαχείριση ενέργειας, βραβεύτηκε στα Environmental Awards 2013, τα οποία πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου.
Ο σκοπός των Environmental Awards ήταν να αναδειχθούν οι βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης έργων, διαδικασιών και πρωτοβουλιών, οι οποίες συνεισφέρουν και υποστηρίζουν την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη αναδεικνύοντας παράλληλα τη συνεισφορά επιχειρήσεων και οργανισμών στην εθνική οικονομία και την κοινωνία.
Η Schneider Electric Ελλάδος βραβεύτηκε στην κατηγορία “Energy Mastering - Energy Efficiency Processγια την εφαρμογή των δικών της λύσεων ενεργειακής διαχείρισης στις νέες της εγκαταστάσεις, τα κεντρικά της γραφεία της στη Νέα Ερυθραία Αττικής, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας, τη βέλτιστη λειτουργία των συστημάτων, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.
Ο Marc Pelletier, Πρόεδρος της Schneider Electric Ελλάδος και υπεύθυνος για τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, δήλωσε σχετικά: «Στη Schneider Electric εφαρμόσαμε τις δικές μας λύσεις ενεργειακής διαχείρισης στις εγκαταστάσεις μας. Είμαστε υπερήφανοι για αυτή την εφαρμογή καθώς καταφέραμε να πετύχουμε 20% εξοικονόμηση ενέργειας σε σχέση με την κατανάλωση των προηγούμενων γραφείων και μάλιστα σε ένα μεγαλύτερο χώρο.
Επιπλέον, ως αποτέλεσμα των ενεργειών μας, το κτίριο μας από ενεργειακής κλάσης C ανέβηκε σε κατηγορίας Β». Επιπλέον δήλωσε: «Ωστόσο δε μένουμε εδώ. Στόχος μας είναι η επίτευξη μακροχρόνιας εξοικονόμησης ενέργειας στα γραφεία μας και προσδοκούμε ότι με περαιτέρω επεμβάσεις και στο μηχανολογικό εξοπλισμό του κτιρίου μπορούμε στο μέλλον να μεταβούμε στην κορυφαία ενεργειακή κλάση Α».

Η λύση ενεργειακής διαχείρισης που εφαρμόστηκε στα γραφεία της Schneider Electric αποτελείτο από ένα ευέλικτο, ενοποιημένο σύστημα αυτοματισμού με βασική κατεύθυνση τη δυνατότητα για συνεχείς ενεργειακές βελτιώσεις, αλλά και παρακολούθηση και καταγραφή του ενεργειακού προφίλ της καθημερινής λειτουργίας του κτιρίου. Ταυτόχρονα τα επιθυμητά επίπεδα άνεσης και αυτονομίας των χρηστών αποτέλεσαν ένα σημαντικό ποιοτικό κριτήριο για τα χαρακτηριστικά που θα έπρεπε να έχει η προτεινόμενη λύση.

Λαμβάνοντας υπόψιν και τις δύο παραμέτρους, η Schneider Electric προχώρησε στην εγκατάσταση συστήματος BMS (Building Management System) για τον έλεγχο του κλιματισμού, συστήματος KNX για τον έλεγχο του φωτισμού, αλλά και μία σειρά από μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας για την καταγραφή των ενεργειακών καταναλώσεων.
Όλος ο νέος εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε επιλέχθηκε από το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της Schneider Electric και το βασικό του πλεονέκτημα είναι η διαλειτουργικότητα των συστημάτων και η από κοινού εκμετάλλευση των συλλεχθέντων πληροφοριών. Παραδείγματος χάριν, οι ηλεκτρικοί μετρητές έχουν συνδεθεί σε cloud εφαρμογή ενεργειακής διαχείρισης,  αλλά παράλληλα και με το τοπικό σύστημα BMS. Ομοίως, οι ανιχνευτές παρουσίας για το σύστημα KNX ενεργοποιούν ταυτόχρονα και τον κλιματισμό κλειστών χώρων τροφοδοτώντας με πληροφορία το σύστημα BMS.
Η τελετή απονομής των Environemental Awards 2013 πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Athenaum Intercontinental, συγκεντρώνοντας υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς, εκπροσώπους από την πολιτική ηγεσία και προέδρους και μέλη των φορέων που στηρίζουν το θεσμό. Οι κατηγορίες βράβευσης των επιχειρήσεων και των φορέων αφορούσαν επιπλέον στη διαχείριση αποβλήτων, στη διαχείριση του νερού, στις βιώσιμες μεταφορές κτλ.

http://www.econews.gr/2012/12/23/environmental-awards-2013-schneider-electric-93836/

No comments: